Gyógynövények

  • Gyógynövények

    Acerola

    Az Acerola (Malpighia emarginata) a C-vitamin jelentős forrása természetes aszkorbinsav formájában, amely 100 gramm ehető gyümölcsnél 1000–4500 milligrammot tartalmaz. A C-vitamin nélkülözhetetlen tápanyag, szerepet játszik az immunrendszer egészségében. Fontos továbbá a csont, a bőr és az erek szerkezeti alkotóelemét tartalmazó kollagén, valamint a hangulatszabályozásban részt vevő agyi vegyi anyagok szintézisében is. A C-vitamin-tartalom a kevésbé érett gyümölcsökben a legmagasabb, és betakarítás után a C-vitamin százaléka a növény fagyasztásával megőrizhető. A-vitaminban gazdag Az A-vitamin az acerolában található másik fontos tápanyag, amely akár egy köteg teljes méretű sárgarépa A vitamin tartalmát, vagyis körülbelül 3400–12 500 nemzetközi egységet eredményez 100 gramm gyümölcsönként. Az A-vitamin szerepet játszik a szemek egészségében, a normális növekedésben és…

    Acerola bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva